THANK YOU FOLLOWERS !

Tuesday, November 30, 2010

Balik Lepak terus update blog !hahahaha !

Tadi kteorang lepak kt Taita smbl main daun terup...xsangke pulak pijo dh nk bla...nk masuk stdy..mgkin last lepak dgn dye xd...tahun depan bru dye balik terengganu balik...okey2..dh2 !
pagi nie aku nk story pasal aku dan kawan2 skit..hahahaa..asyik2 story psl aku dan kwn2 an...msti korg naik bosan dgn blog aku..hahahaa..xyah nk tipu laah...hahahaa..tpi xpe...korg bosan aku jdi puas hti dgn ape yg aku luahkan nieh...

first..Thankz amir papan dan ikhwan kerana sudi abik aku xd...sory laah klo menyusahkan...
andai xd xujan..comfirm aku kuar dgn mtr je...hahahaha...okey...korg nk thu amir papan nieh sape..haaa...dye nk senasib dgn aku...haaa...xde ayah...anak tunggal...mak dye knl rapat dgn mak aku...pernh satu pejabat dulu...haaa..mase kecik2 dulu prnh jgk bergilir2 tidow umh dye time ari mnggu..skrg amir dh jarang mcm dulu..amir nieh stdy jauh...aku stdy area sni je..mgkin yg bezanya aku dgn dye mgkin dye lebih cerdik kot dri aku...hahahahaa...klo aku nk kuar je msti gune name dye nieh...sbbnye mak aku xkan mrh aku klo kuar lepak same2 dgn amir nieh..klo balik lewat pun xpe asalkan kuar dgn amir nieh....hahahhaha..dh mcm adik beradik lak...tpi yg seronok dye nieh..sllu je gelak..klo time susah pun msti dye gelak....hahahahahaa !nest story pasal ikhwan !hahahaa !aku knl ikhwan nieh dari SMKPN !hahahaa..disebabkan dye rapat dgn amir laa aku knl dye nieh..hahahhaa...


Amir Papan !

okey...nie cerita psl izzat farhan...dye nieh aku knl dari sek rendah lgi..SKPKI..thu sklh mne?
hahahaha !sek keb pusat k.ibai...klo xde kwn aku nieh comfirm kwn2 lain xdpt main futsal...hahhaa..tpi yg pntg kawan aku nieh...futsal pro beb !ahahahahaa !aku suke tgk dye main futsal...nieh ah !pasal hafizul atau lebih dikenali pijo !bdk nie pun same !klo handle je futsal!...comfirm jadi...skrg dye dh nk masuk stdy balik...mgkin xseronok laah nk main futsal pasnie sbb xde sipijo nieh...dye ckp bulan 2 @ 3 mgkin dye bru blk terengganu...lme jgk 2...stop laa futsal aku..tpi baik jugak aku berehat buat mse skrg nieh...injured !adoii...okey pijo !aku tggu mu balik !mu balik contact aku !aku cri game !orite?ahhahhahaa


Izzat Farhan !


Pijo !

okey !nie story pasal Salahuddin Arif lebih dikenali sbgai Mat leh...bahahahaha !Striker terbaik
team futsal kteorang...hahahaa !seyesly !klo time dye shot msti aku kne tgk...kaki dye mmg terbaik beb !okey...mgkin last story aku pagi nieh pasal siumeir pulak..hahahaa..okey !satu team jugak dengan futsal kteorang...aku knl umeir nie pun dri satu kelas time SMKPN dulu...okey...Otak pun dh naik blurr...Rase2 nk sambung balik tidow !hahahahaa !okey lah !aku chaw lu !Assalamualaikum !Salam Ukhuwah...!bye2 !


Ikhwan & Umeir !



Mat leh !

Team Futsal members :

Aku
Pijo
Izak
Mat leh
Ikhwan
Umeir
Serul Kokang

Dan yang pernah bersatu dengan Team kami !Thankz !

Monday, November 29, 2010

Kritikal !

perggg...aku xcukup tidow kerana duk memikirkan nasib seseorg yg ingin ke menare gading melalui
pertolongan aku...tpi...susah beb !kerje2 last minute mmg ssh...mase nie laah aku kne cri broadband dan mase nie laah aku kne isi borang UPU 2 kne jugak aku isikan tuk dye....keadaan lapar,kaki sakit,bajet low,stress dan tension dtg mase2 cam nie...dugaan dugaan...manusia xkan dapat lari dari dugaan hidup an...dugaan dtg untuk menguji kita..aku harus tabah dan tawakal je laa dlm hal2 nie sume...

adoii...Bye2 !Salam Ukhuwah...Assalamualaikum..

Malam yang penuh dengan tekanan perasaan !

Perrgggg...sakit kt peha aku dtg balik...adoii...nk wat cam ane agi dh..
dh nk main sangat...tanggung laa sndri an...bermacam2 masalah dtg aku mlm nieh...dengan tetibe lak 2...
buntu aku dibuatnye...Yg paling aku binggung dan blurr skrg nie adlh mslh awek aku..mntk tlg isikan borang UPU tuk dye....xkan aku xnk bntu..mak dye mntk tlg sgt2 kene laa tlg an..tpi mslhnye borang UPU 2 bnyk kne isi..termasuklah maklumat penjaga...aku mne laah thu maklumat mak ayh dye...sal laa aku nie bodoh sgt...xckp awl2...terpakselahh aku cari broadband dan isi dgn dye besok...tpi comfirm line buzy disbbkan esk last day...pening aku beb..nk pnjm broadband dgn kwn2 sumenye bljr jauh...ade yg xpkai...adoii..xkan aku nk bawak dye ke CC..mak ayh dye ckp ape lak nnti an...stu agi lgi bagus mak ayh dye ade skli..sbb maklumat2 yg kne isi bnyk tentang pasal hal penjaga...prob besar nie beb...kaki dh laah sakit...adoii...tpi xpe laah...nk wat cam ane agi dh...pndai buat pandai tanggung...pndai cri kerja pndai abiskan kerja..haaa...



Bye ! !Salam Ukhuwah...Assalamualaikum !

Sunday, November 28, 2010

Zaman SMK PADANG NEGARA...

Aku nk cerite time aku masuk sklh Menengah Padang Negara je laah...
sebenarnye aku ting 1 smpai akhir ting 2 aku dh blaa dri sebuah sklh kt area marang..
xbnyk memori kt sklh 2...tpi aku bnyk memori kt sklh mnggah pdg negare...hahahahaa
Ye laah...xdi lepak dgn amir papan,umeir dgn pijo kt taita..pas2 terbukak cerita time sklh ari2..
bnyk beb...Hisap rokok blkg dewan..makan nasi kt kantin xbrbyr,kantoi dtg lewat kt sklh bnyk lgi lah..hahahahaa...smpai trlupe aku...hahahahhaa..bnyk beb !

dari kiri :jegok,zudin,mat leh,Al hadi taiko,man,apik,umeir,emeer,siti aisyah,keri pale,aku,pulooh,andy pokwe,pudin,lani,aku dh lupe,mira pinky,zafirah,ckgu npe au,aku dh lupe,aku dh lupe,mirah

okey..aku masuk je sklh pdg negare pde awl ting 3..time 2 aku cume knl apik,umeir,emeer sape lgi ntah..dh lupe...hahahahahaa..aku cube bertahan kelakuan aku sbgai budak jahat smpai ting 5..hahahaa..masuk je sklh 2 terus cri geng2 futsal..aku igt time 2 3 FD vs 3 DD..hahahaa..smpai laa ting 5 still main futsal same2..tpi xmcm dulu lgi dh...bergabung dgn satu team...ahhahaa

masuk je ting 5 aku start cri gred sijil nakal skit..hahahaa..selalu kantoi dtg lewat...
ponteng kelas..hmmm..xdatang sklh..hmmmm yg aku xlupe kantoi isap rokok belakang kantin...ahhahahahahaa...kantoi dgn cikgu pkhem lak 2...kne pelempang free beb dpn pljr2 lain dlm kantin...malu mmg xleh bla laa..ahahahahahaa..tebal je muke nieh..pas2 ingatxingat aku nk kne gantung sklh..ahhaahaa..tpi rayu punye rayu okey jeee...xjdi..cume kne dende xsilap aku...aku kne bgthu sndiri kt mak aku pasal kantoi xd..tpi aku xbgthu..hahahahaa..kne maki beb..ahhahhahahahaa berdesing telinger nieh....hahahahahahaahaa

stu agi aku dapat sertai skuad Sepak Takraw beb...hahahahahaa !gembira aku time 2 mmg ssh nk digambrkan laah...hahahahaha..dibawah perjagaan ckgu lan dengan ckgu nazirul...Akhirnye aku(bukan aku sorg..cop,bulat & serul naim)dapat jugak mengharumkan name sklh...dapat no 3 dlm kejohanan sepak takraw sklh sklh..hahahaa..!First time aku naik stage ambik pingat..hahahaa...ceewahhh...(klo x org xthu)hahhahaaah..

banyak agi sbnrnye aku nk cerite...tpi bnyk dh lupe..hahahahaa...

2 je kot...hmmm..Assalamualaikum..Salam Ukhuwah...Bye2 !

Saturday, November 27, 2010

Lemon T - Kekasihku diambil orang

Biarlah aku luah segala
Pahit getir yang kupendamkan
Semoga terkikis sayang
Sengsaraku keranamu

Dahulu pernah engkau berjanji
Kan setia ke akhir hayat
Kita merancang bina mahligai
Atas dasar cinta suci

Dari hari ke hari
Semakin sayang padamu
Apa saja yang kau mahu aku turutkan
Kau pinta kujujur selalu
Dan setia bersamamu
Walaupun ada kala hatiku kau guris

Sedangkan aku menunggu hari yang paling bahagia
Kau pula merubahkan fikiran 
Mudahnya kau memutuskan hubungan
Sedangkan kau belum tunaikan impian kita

Hari ini kau gembira
Mungkin esok kau berduka
Kuberserah pada Tuhan
Menentukannnya

Dahulu pernah engkau berjanji
Kan setia hingga ke akhir hayat
Kita merancang bina mahligai
Atas dasar cinta suci 

bosan + ngantuk

Bosan beb..bace blog korang sumenye best..blog aku ntah ape2 aku cerite ntah..
sumenye xseronok kot....hmmm..berita buruk xd..kucing aku mati...adoii..kenape ko mati..
dh xde kawan lgi dh aku pasnie...korang mesti ingat aku gile an..berkawan dengan binatang..
aku xlah kate aku xde berkawan dengan manusia..hahahaa..korang jgn lal terslh sangke k...sebenarnye binatang dapat memahami kita..tpi kite je xdapat memahaminye..
baik dari manusia...susah nk memahami...realitinye laah...korang tengok laa keadaan sekeliling korang k...orang yg xbersalah pun bleh dijdikan bahan maki...dunia dunia...

berita baik aku malam nie...hahahaa..aku dh pndai main royal..lembab tol aku nie an..hahahaa..
thank u umeir..hahahahaa..xde ko xpndai aku main royal...hahahahaa..seronok main game dengan kawan2 satu kepale nieh...hahahaha..ketawe je memanjang..hahahahahaa...pagi nieh aku terpakse tidow awl..disebabkan ade hal dengan crew jiran muda kampung aku nieh...aku bla dulu k...thankz sbb sudi bace...thankz sbb xsudi bace...hahahaha


umeir ibrahim

bye2..Assalamualaikum

Friday, November 26, 2010

100 plus

Memang terbukti air 100 plus terbaik untuk kesihatan..ini kerana..terdapatnya kandungan isotonik..Ia bermaksud terdapat molekul2 zarah yg terlalu halus didalam sistem air ini...
air nie mengandungi natrium , kalium , kalsium , magnesium , klorida dan  fostat...
Kajian jugak membuktikan air ini tak sama dengan air bergas yang lain...



Sebagai contoh..bru2 nie aku demam teruk..suhu badan tinggi yg amat..32.1..
sampai terketar2 badan aku nieh...sampai je klinik..doktor xcakap banyk...dye ckp pasnie 
belikan air 100 plus dan amal minumnya..terbaik laa doktor 2..terbukti beb..Demam aku okey melalui 100 plus je...perggg...xyah susah2 dapatkan ubat kt klinik..membazir je..ye laah..kdg2
ubat kt klinik cepat baik kan..tpi effect ubat klinik lgi teruk kot dalam sistem kesihatan kita...



sape2 yg ade cirit birit??haaa..try laa minum...hahahaa..tertibe je jdi promoter 100 plus..hahhahahaa
tpi betul beb...try laa minum klo xcayer...sumpah hilang sakit perut 2...

2 je kot aku dapat idea malam nie..hahahaa..okey2..bye2 !Assalamualaikum !

Thursday, November 25, 2010

bosan dihening pagi hari rabu

fuhhh...kenape laa aku tertidow ptg tadi..xlah aku cube bertahan mate mase2 cam nie
susah pulak nk penjam mate nieh..adoii...tapi kul 11 nnti dh nk ade depan umha bily..
ade hal katenye...baik laah ade keje daripada xade keje an..."tak ade keje cari keje"..hahhhaa


Bilyritter Ramli

Blog aku mesti jugak aku update walau xde idea yang bernas datang kt otak aku nieh..
ye laah...otak lembab...hahahaa..bukan senang nk buat pengakuan nieh...Bosan beb duk umah...
nie pun duk pasang lagu2 metal core..the devils of prada & BMTH...terbaik kot lagu2 band nieh...lirik dye pun sumenye power...ahhahaa...
2 je kot...hmmmm..aku bla dulu

Assalamualaikum bye !


Wednesday, November 24, 2010

Ayahanda Tercinta kanku kenang sampai bila bila




Semakin rmai anak2 muda sekarang xsudi mengenangkan pengorbanan seorang ayah mereka..
Bahkan pula sanggup melukakan hati seorang insan yang bergelar ayah...
yeee...aku tak ade ayah..xyah laa duk dengki kt orang lain kan..tpi org xde ayah laa mengetahui betapa susahnya tiada ayah disamping keluarga...

AYAH : 

Semestinya mencari sesuap nasi untuk keluarganya...tidakkah kita merasa apa yang beliau rase??penat berkerja...sanggup balik lewat malam...

Semestinya beliau sering kali menasihati berbuat baik...tambahan pula mengajar kita menjadi manusia yang baik...

Semasa zaman persekolahan..beliaulah menghantar kita ke sekolah untuk menimba ilmu..
bahkan pula memberi duit saku untuk berbelanja...anda xkenangkan?ye laah...dapat je duit..
mane nk ingat duniawi kan...

Katanya..didikan agama lgi penting dari didikan ilmu manusia contohnya..BI,BM,SCIENCE dan lain2...lalu menghantarnya ke kelas fardhu ain...disebaliknya mengajar kita mengaji Al Quran..
perggg...sanggup beliau berbuat demikian untuk mase depan kita....

Dan banyak lagi...

Berusahanya beliau untuk melihat anak2nya...dizaman sekarang...ramai anak2 seusia kita meninggal keluarga kerana untuk mencari kepuasan hidup mereka..tidak sedarkan diri mencari kepuasan diri...ayah ditinggalkan..ada yang sakit teruk kerana memikirkan anak2 mereka...
melalui situasi aku..sukar untuk mengambarkan macam mana tiada ayah disamping aku...
aku cuma berharapkan bonda tercinta..tapi beliau akan bersara tak lama lgi...pergggg...
susah beb...

Abik laa masa selama 3 minit untuk memikirkan...adakah ayah aku sakit aku akan jaganya dengan baik??adakah duit yang aku belanja ini dari hasil titik peluhnya??beb..jaga laah ayah dengan baik...jangan sampai tiadanya baru akan menyesal...menyesal kemudian tiada guna beb...
ye pergi buat selama lamanya...

Bye ! Assalamualaikum !


Tuesday, November 23, 2010

futsal dan sepak takraw . . .



Dalam banyak2 jenis sukan...
futsal dan sepak takraw yang aku pilih...
sebab?sebabnya futsal adlh sukan yang paling aku minat...
position yang aku pilih adlh goalkepeer...goalkepeer best sbnrnya..
ye laah...rmai org takut kne shoot kuat2..
tkt kne muka laa ape laah...tpi yg aku dapat kaji..terkene bola shoot 2 seronok..
hahahaaa..yee...betol nieh...aku xtpu...




Sepak takraw laah permainan aku dari kecik smpai laa ke bsor nieh...
tpi dh stop main..ntah kemana kawan2 yg suke bersukan sepak takraw nieh pergi...
mase kecik2 dulu prnah jgk arwah ayh aku latih menimbang bola dan bermain dengan orang2 pro..minat sampai skrg xhilang bro..andainya diberi pilihan futsal or takraw..aku pilih takraw lgi beb..hahahahaa...sepak takraw adalah tradisional dinegara kita...anggung2kan laah permainan tradisi dinegare kite nieh...


Monday, November 22, 2010

EGO dibuang ! !



Akhirnya EGO aku terpaksa dipinggirkan..
gadis lame yg aku break dulu telah kembali bersama-sama aku.....aku xpeduli
lgi dh antara dye ade dan bf baru dye 2...ape nk jdi jdi laaah...lantak laaaa..
Budak kampung realitinya lebih cantik dari budak bandar...cume pergaulanya sahaje menjdi smpadan...Before dat..lantak laah ape org nk cakap k..main perasaan ke apa ke..apa yang aku luahkan isi hati aku sndiri dan blogspot yang sendiri.....tpi org xpeduli kan?ada sape2 peduli boleh g mampus k?bla bla bla..

Dari aslnya aku couple dengan dye dari form 1 dan smpai laa dye form 5 skrg..
susah beb nk jage anak org..bru tahap couple..tpi mak ayah dye jage mcm dh laki bini...nak temu muka pun payah gile kot...dalam setahun cume sekali je..tapi dalam 6 tahun nie 2 tahun xtgk muke dan xtahu perkembangan hidup dye...berhubung cume menggunakan talian komunikasi je..

dye ckp ade birthday card smpai kt umah..
tpi xtahu sape...hmmm..kawan lelaki..tpi yang xjadi nya card 2 sampai kt tangan ayh dye...
pedulikan je laah..yang pntg aku dh pernh cium tangan ayh dye dan mak dye aku dh prnh duduk satu meja sama2...hari makan hari aku cerita jgak kt umei aku yg aku dh ade makwe...
umei sanggp bertemu muke dgn family dye...fuhhh...lega beb...

hari2 aku kne kiasan dari umei aku "wa ade awek dh ke"..
terase beb...bnyk lgi kiasan2 dye...panas telinge beb...
hmmmm...xyah laa taip pnjg2...xde sape jgk yg nk bace blog aku...apatah lgi psl isi hati aku nieh..
biar aku je lah dapat rase..btw..wa sayangkan awk lgi...dan wa cintakan awk lgi..


Bye Assalamualaikum...

Friday, November 19, 2010

Fuhhhhh ! !penat gile....

fuuhhhh...penat beb...Futsal dgn geng2 sklh mmg best...
smpai je umah terus bukak lattop dan terus online FB..tpi notification langsung xde..
pilu aku... :(

kamadiannya aku bukak programing winamp dan pasang lagu2 techno bgi menceriakan lgi 
bilik aku nieh...bosan beb...hp senyap je..klo ade org makwe bleh jgk time2 cam nie bergayut...
pas2 aku terfikir pulak nk cri lgu Izwan Pilus..ahhahaa...jiwang siot tol aku nieh ! !
tpi kne laa keadaan aku skrg nieh...huahuahuahua..




Izwan Pilus - indah lelapku


Dalam lelapku ini
Terbayang wajah seakan puteri
Dalam lenaku ini
Munculnya dia bagai bidadari


Dalam renungku ini
Sepenuhnya ku ingin mendekati
Dalam hatiku ini
Sepenuhnya ku ingin memiliki


Dan bila…
Cuba bangun dari lelapku
Dan bila…
Ku cuba bukakan mataku


Dan hilang…
Segala rupa yang telah ku bayang
Dan hilang…
Segala rasa yang telah ku rasa

Dan hilang…
Segala semua harapan ku
Dan hilang….
Cerita indah dalam tidurku


Dalam renungku ini
Sepenuhnya ku ingin mendekati
Dalam hatiku ini
Sepenuhnya ku ingin memiliki


Dan bila…
Cuba bangun dari lelapku
Dan bila…
Ku cuba bukakan mataku

Dan hilang…
Degala rupa yang telah ku bayang
Dan hilang…
Segala rasa yang telah ku rasa


Nyatalah dia hanya dalam mimpiku
Tak bisa aku memilik cinta hati
Nyatalah dia hanya kekasih pelukku
Sampai di sini kisah aku dengannya


Dalam lelapku ini
Terbayang wajah seakan puteri
Dan hilang…
Segala rupa yang telahku bayang
Dan hilang….
Segala rasa yang telahku rasa
Dan hilang….
Segala semua harapanku
Dan hilang…
Cerita indah dalam tidurku
Dan hilang….
Segala rupa yang telahku bayang..

pergg...terbaik lagu nieh...ye laah..xelok kenang2kan kisah dulu..
tpi xpe laah..watpe aku nk kecoh psl dia lagi kan..
hope diorg bahagia je laah..
hahahaa..

pah2 aku mulakan kerja2 update blog aku nieh...
pening aku dibuatnyee nk cri idea..
hahahaa..tpi watpe aku nk update bnyk2..
org pun xbce blog aku..bace ssorg je...hahahahaa

okey laa wei..
dh smpai mase aku nk tidow nieh...nnti jogg lak..
bye bye ! !



Thursday, November 18, 2010

Alhamdulillah..



Akhirnya arinie 17 / 11 / 2010 Hari Raya AdilAdha...
Mungkin ari raya kali nie paling aku xceria di medan korban..
masalah kesihatan yang amat teruk...nak angkat berat sikit pun tak boleh..
kenapa laa tulang belakang aku bermasalah pada usia muda aku nieh...adoii..



arinie jugak dengan tiba tiba umei aku lepaskan aku melafas jual beli 1 bahagian dan lafas ganti sembelih..
baru aku tahu umei aku sanggup buat cam 2...
katanya senang dimasa hadapan..ade jugak pengalaman...
TERIMA KASIH UMEI - HAJJAH ROSNEE


terima kasih kepada krew majlis korban perdana kerana banyak membantu aku...




Tuesday, November 16, 2010

niat nk berhenti

Niat nk berhenti hisap rokok 2 memang dah lame tertanam dalam diri nieh...
tapi memang susah nk lakukan..
adoii..sepupu aku dah kene penyakit elergic Bronkaitist..

Alergic nie berlaku di saluran paru paru...Bahaye weii...
tak nak aku kne cam nie...


Thursday, November 11, 2010

pagi yang dingin

Biasa laah...
hidup seorang anak tunggal dan tiada adik beradik...
sunyi je umah nieh...
kadang kadang kemahuan nak dengar suara adik menangis..bergaduh..main game sama sama..memang ada lah terhadap aku nieh..memang tak boleh laa lari dari perasaan aku nieh...
nie tidak...bisingnye umah nie disebabkan kucing aku je duk mengawan malam....haahhaa..
kenapa umei aku tak ambik je adik angkat...adoii..


Lela jenis wahi duk tepek sokmo dgn aku hari2...

Tapi umei aku bagi lattop dengan kucing je tuk hilangkan bosan aku hari2..hahaha..
adoii...best laa orang ada adik beradik..
aku nak jugak sebenarnye jerit2 name akak,abang,adik..
tapi mujur laa ade jugak kawan2..
boleh jugak aku hilangkan bosan nie..tpi..hmmm..org cakap aku nie xpandai berkawan..
haaaa...ye laah...tak akan nk lawan kan perasaan orang lain...
aku terpakse pedulikan mulut orang..
yang penting aku nak cari kawan seramai yang mugkin...yeahhh ! !

Wednesday, November 10, 2010

Kita Pandai Berkawan ? ?

wo wo wo ! !

nah...lagi satu aku post..haha..xpe laah...lme xmenaip cam nie..rse nk bljr blk..hahahaa..sory lah klo ade bahase2 xphm owh..hahahaa..

kawan? ?
kawan penting jugak dalam kehidupan kita sebenarnya..tapi ada yang sanggup lupakan keluarga disebabkan kawan2..haa..yang ini patut dijauhi...aku xdpt kwn cam nie pun takpe..
okey..merasakan dirinya terlalu perfect dari orang lain jugak boleh mmbuat perasaan kawannya terasa sakit hati @ benci kepada diri anda.
ada jugak kawan yang mudah dengan tekanan melalui pyscho oleh kawan2nya sendiri..apa lagi..gocoh(bertumbuk)laa jawabnya..
ada jugak yang jenisnya mudah tunjuk respond..contohnya apabila kawannya buat keburukan terhadapnya beliau cepat2 balas balik apa kawannya lakukan..haaa..bahaya...ahhahaa
yang paling benci sekali..nah yang nie..kawan makan kawan..
ada je hasad dengki...memang aku F***k gile2 laa...



Tetapi kawan yang baik adalah sanggup menolong kawan2nya dalam keadaan susah..senang same same..lapar sama sama..main sama sama..lepak sama sama..janganlah memilih kawan..kawan laah seramai yang anda boleh berkawan...Tetapi kita perlu pandai memilih yang mana baik dan yang mana buruk...


pok odd & bily


Alumni SMKPN 2008


Syafiq iban & apik



awok2 pata


Jiran muda Perminjaya @ QGV team!

Dan persembahkanlah yang terindah bagi sahabatmu.
Jika dia harus tahu musim surutmu, biarlah dia mengenal pula musim pasangmu.
Gerangan apa sahabat itu hingga kau senantiasa mencarinya,
untuk sekadar bersama dalam membunuh waktu?

Carilah ia untuk bersama menghidupkan sang waktu!
Karena dialah yang bisa mengisi kekuranganmu, bukan mengisi kekosonganmu.
Dan dalam manisnya persahabatan, biarkanlah ada tawa ria berbagi kebahagiaan.
Karena dalam titik-titik kecil embun pagi, hati manusia menemukan fajar jati dan gairah segar kehidupan.
huahuahauhauhua...
ingat lagi aku mase dulu2 nk kenal dgn awek nieh...



aku first knl awek nie dari kwn aku jgk...tgk2...birthday dye same dgn aku..terkejut jgk aku..dari c2 laah bermulanya satu kenangan...hahhaa..bukan snang nk tackle awek nieh...susah...makk aiii...bnyk sggh halangan dan dugaan yg perlu aku hadapi...

Ngorat punye ngorat..
aku dapat jugak couple dgn dye dlm beberape2 hari je..haaa..beberape hari okey!hahaa..
kiteorg smpt couple tak sampai seminggu kot..haaaa..
ye laah..aku nie bukannye perfect cam orang lain kan..dah laah xpndai berkawan...haaa....asyik gaduh je..hahahaa..kemudianya dye ckp sbb kite clash...hmmm...xleh bgthu...nnti lain pulak jdinye...

pastu kami cume berkawan seperti biase...
tpi sumpah aku..aku masih syg dye lbh dari sygkan ex aku dulu...
seyesly!

ntah ape2 aku menaip nieh..
harammm...

Tuesday, November 9, 2010

Punca seseorang pasangan curang


Tips2 dibawah ini mungkin dapat membina kita untuk bercinta ataupun berkasih...mahu jugak untuk berumahtangga..heheehe..


Hidup Terkongkong

Siapa yang suka jika hidupnya diatur pasangan atau dikawal ketat kebebasannya?Ruang kebebasan yg diingini dihimpit ketika berpasangan dengan anda. Sikit2 anda menelefonnya seolah2 tidak percaya kejujurannya. Akibatnya dia berlaku curang untuk membuktikan kepada anda bahawa dia masih berharga di mata orang lain dan memberi pelajaran berguna kepada anda! Dia memulainya dengan rajin berbohong.

Rasa Marah




Percaya atau tidak, rasa marah dapat mengundang kecurangan. Anda mungkin tidak sedar, rasa marah sering terpendam dalam diri pasangan. Dia mungkin tidak meluahkan kerana tidak mahu sengketa atau ketika itu tidak mahu melukakan hati anda. Anda juga sering abaikan perasaannya dengan mengambil mudah dgn tidak mahu meminta maaf. Mungkin anda juga sering menimbulkan kemarahannya dgn melakukan perkara2 yg tidak disukainya seperti merokok, berpakaian terlalu seksi dan mencabar keegoaannya. Oleh itu, cara membebaskan diri yang dianggap paling menyenangkan ialah dengan melakukan kecurangan. Iyalah, marah buat jiwa tertekan dan fikiran tidak lagi berfikir secara rasional.


Sering Berjauhan



Anda dan si dia sering berjauhan. Contohnya anda belajar di universiti dan dia bekerja di kampung halaman anda. Anda hanya pulang sekali sekala berjumpa dengannya ketika cuti semester. Mungkin juga anda atau si dia asyik kerja out-station , dihantar kursus etc sehingga berhari2, berminggu2 atau mungkin bertahun lamanya. Sudah pasti kesetiaan tercabar apabila sering berjauhan.Mungkin dia akan mencari pengganti yg dapat mengisi kekosongan di saat anda tiada. Niat dia mungkin sekadar suka2, tetapi akhirnya terjebak dengan cinta!

Ketidakpuasan dalam Kasih Sayang

Si dia mungkin merasakan anda tidak memberi perhatian dan kasih sayang yg secukupnya. Anda sibuk ke sana sini dan kerjaya anda membuat anda tidak ada cukup masa bersamanya. Akibatnya dia rasa kesunyian dan diabaikan. Oleh itu,dia tergamak mengkhianati cinta anda dengan keluar dengan orang lain yg lebih menghargainya dan sudi meluangkan lebih waktu dengannya.

Komunikasi Yang Hambar


Masalah komunikasi sering membuatkan percintaan menjadi hambar. Mungkin anda terlalu pendiam dan tak pandai berbicara. Hambatan komunikasi seperti perbezaan kematangan dan pengetahuan juga membuat komunikasi menjadi cacat. Selain itu,mungkin anda berdua kurang berkomunikasi seperti berlawak jenaka, bercerita masalah atau peristiwa dan mengucap kata-kata cinta. Bila bertemu, anda dan dia
lebih banyak mendiamkan diri dan kematian idea untuk dibincang bersama. Oleh itu, si dia mungkin berlaku curang dengan seseorang yg dapat mengisi kekosongan ini dengan pandai berbicara, mengambil hati, berlawak dan berkongsi idea dan pendapat.


Landasan Hubungan Yang Rapuh


Dulu dia bercinta dengan anda atas landasan yg tidak kukuh seperti dicabar teman2 atau dipaksa keluarga. Mungkin juga dia dulu beranggapan hendak main2 atau cuba2 saja dengan anda. Tak sangka pulak anda terus melekat! Mungkin juga kerana wajah anda yg cantik membuat dia rasa ingin bercinta dengan anda dahulu.
Kemudian, pasti dia rasa tertekan bila jiwanya tidak betul2 cinta dengan anda,sebaliknya terpaksa berpura2. Oleh itu dia pasti berlaku curang apabila bertemu dengan seseorang yg benar2 membuat dia jatuh cinta!


Merasa Tidak Dihargai


Lelaki memiliki sifat ego. Mungkin anda sering menyakiti hatinya, membebel dan melemparkan kata2 yg tidak manis. Dia mungkin diam dan tidak membalas, tapi perasaanya terhiris. Bila si dia rasa tidak dicintai dan dihargai, egonya terluka.Ego yang terluka mengakibatkan kesan yg buruk. Biasanya dia akan
"membalas" dengan mengambil tindakan luar dugaan seperti berlaku curang di belakang anda! Dia berlaku demikian kerana ingin merasa diterima dan dicintai iatu perasaan yg tidak dapat dirasakan bila bersama anda.


Mahu Lebih Bahagia

Bila si dia merasa tidak bahagia bersama kita, boleh jadi dia akan mencari pengganti lain untuk mendapatkan kebahagiaan, yang definisinya kadang-kadang tidak jelas.

Sikap Yg Mengada-ngada

Asyik merengek bagai budak kecil bila inginkan sesuatu. Kadang-kadang si dia tidak mampu untuk memberikan sesuatu yg anda minta. Malah kadang2 hampir keseluruhan wang gajinya dihabiskan untuk anda! Malah anda terus mendesak2 seolah2 dia anak jutawan. Anda juga terlalu manja dan tak pandai berdikari. Asyik bergantung kepadanya sehingga pergi kerja pun perlu dijemput dan dihantar.Lainlah kalau anda sudah menjadi suami isteri. Si Dia mungkin muak dengan sikap anda dan mencari pengganti yg lebih mengerti.

Hubungan Terlalu Rutin

Bila hubungan menjadi terlalu rutin sehingga si dia dapat menjangka apa yg akan terjadi seterusnya, pasti timbul kebosanan. Contohnya,malam minggu pasti anda akan mengajaknya menonton wayang. Tempat makan pun asyik2 restoran yg sama. Anda tidak pernah mengajaknya keluar dari aktiviti rutin seperti berkelah, melawat tempat menarik, dan sebagainya. Kadang-kadang aktiviti seperti melawat Zoo ,Pameran dan Muzium juga dapat memecahkan kebosanan dalam perhubungan.

Sikap Playboy!



Ahh...si dia memang patut anda jauhi sekiranya playboy sikapnya. Jgn menyesal jika si dia meninggalkan anda kerana mungkin itu sebagai penyelamat bagi anda sebelum anda lebih menyesal di hari kemudian. Dia pantang bertemu perempuan cantik. Pasti dia akan berlaku curang kepada anda.

Ada Orang Tidak Puas Hati


Si Dia setia dengan anda dan anda juga begitu. Tapi tanpa sedar, ada pihak
tertentu yg begitu cemburu atau tidak puas hati dengan perhubungan anda. Mereka
akan membuat cerita, memfitnah dan melaga-lagakan anda. Si Dia mungkin
terpengaruh dan akhirnya melepaskan geram dengan kecurangan!

Monday, November 8, 2010

Hari jadi aku..Thankz Naxa !

video

Kejadian nie berlaku pada awl tahun 2010 bru2 nie...hahahaa..Klkr sbnrnye klo igt balik kejadian nie...aku xigt dari mulanya cam ane...ahhahaha...tpi malu doe...melntas jln dpn org rmai...hahahaa...sumpah klkr...
btw..thnkz pade yg terlibat pde mlm nie...hahahahahaaa!

QGV ( Quality Generation Versetile)

Quality Generation Versetile

Permulaan dan bermotifkan bagi para remaja untuk lebih maju kehadapan didalam pelbagai cabaran kehidupan remaja masa kini...Group nie jugak dimulakan dari idea seorang remaja yang bernama cop(yusof nasir)...Golongan usia kami 18 tahun keatas dan diketuai oleh cop(yusof nasir) yang cukup berpengalaman dari segi mengurus aktiviti2 yang sihat dan mencegah vandalisme..jangan anggap group ini diadalah group dari golongan mat mat rempit...tetapi group ini adalah terbuka kepada semua remaja2 diseluruh malaysia...


QGV nie jugak ingin mengumpul sejumlah ramai remaja2 diseluruh negeri untuk memupuk semangat setiakawan,kerjasama antara satu sama lain dan juga merapatkan lagi silaturahim...

QGV juga ditubuhkan untuk mengikuti segala kerja2 amal disemua majlis2 seperti kenduri kawin,gotong royong dan sebgainya...

InsyaAllah...Pada 19 / 11 / 2010 ini event pertama kami di Kem Sri Bari , Setiu..Event ini adalah KEM MOTIVASI IBADAT..InsyaAllah..kami akan berkonvoi dari balai raya Perminjaya pada pagi hari tersebut dan...harap2 cuaca hari tersebut tidak hujan...ehehhee!

sebarang pertanyaan,
Cop : 019 953 6447

QGV pex : 0199483332

Terima kasih kerana banyak membantu QGV : amey bakri QGV

Terima kasih kerana banyak membantu QGV : QGV Roman

Terima kasih kepada semua QGV team ! !