THANK YOU FOLLOWERS !

Monday, December 27, 2010

Politik / Agama dan Bola sepak ...

Time sekolah dulu aku ingat lagi...setiap hari ade himpunan pagi...Mula2 himpunan pagi 2 kteorg akan nynyikan lagu Negaraku...

Lirik Lagu Negaraku

Negaraku
Tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup
bersatu dan maju,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan,
Raja kita
selamat bertakhta,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan.
Raja kita
selamat bertakhta

Ayati baik2 lagu niehh..Nak ke negara kite dalam keadaan huru hara??Dato Najib sendiri xpernah mengeboh2kan pasal negara Indonesia telah memboikot negara kita..yee...kite sebagai rakyat malaysia sepatutnya berlawan..dalam hal nie masing2 ade masalah masing2..2 hal kerajaan malaysia..Pandai2lah Dato Najib yang uruskan..Kte sebagai rakyat malaysia mempeleraikan segala persengketaan..klo kite berlawan negaranye xakan lempar batu atau bomb gas je...biase perang negara akan bermula dengan pengebom berani mati??nk ke rakyat malaysia terkorban??Assalamualaikum rakyat malaysia...sedarkah kite rakyat indonesia jugak pandai berperang...




Sekarang riuh di FB..sibuk mengatakan no 26 ??

26 Disember 2004 | Tsunami melanda Aceh

26 Mei 2006 | Gempa bumi di Jogjakarta

26 Jun 2009 | Gempa bumi di Tasik Malaya

26 Oktober 2010 | Bencana Tsunami di Mentawai

26 Disember 2010 | Indonesia tewas 3-0 di tangan Malaysia

Penjaring 2 gol Malaysia, Safee Sali berusia 26 tahun

Penjaring gol kedua, Ashaari Samsudin memakai jersi nombor 26

Abis 2 no maut  negara kite berape lak erk?nk nyibuk2 pasal tarikh dan negare org...aku bukan nk back up indonesia ke ape ke...tpi aku rse ade baiknye kte hentikan bermusuhan negara2 nie...mujur kte xbermusuh dgn negara US je kot...comfirm kte dh mati kot mase nieh...haaaa !

Terima kasih kerana menyedarkan aku...:D

Terima Kasih..hehehee !:D


sebut je pasal Bola sepak Piala AFF suzuki cup 2010 !Dimana semalam Malaysia berjaya membenam indonesia 3 - 0...Okey !bagi citarasa aku...aku memilih skuad bola sepak indonesia kerana cara meraka bermain bola...okey?orang ckp abis 2 ko xsuke ke game malaysia?100% aku suke semua player2 malaysia dan taktik setiap meraka pamerkan...dunia bola sepak bukan membabitkan demokrasi politik..Tahniah untuk rakyat malaysia kerna bergabung satu bumbung xkire bangsa,agama dan politik...Rakyat malaysia pandai membuat decide...

P/S : Tolong laah...aku xnk laa bola sepak bercampur politik,bangsa dan agama nie..malu laa weii...klo nk gaduh sgt..pi laa berperang kt indonesia 2..tgk kapan xkapan...hilang kepale xhilang..haaa !negara kite sekarang maju dan aman makmur dh...klo rakyat duk campur camnie last2 musnah abis bangunan2 negara kite nieh...okey?

(aku taip secare spontan..klo salah tegur !Waallahualam )


Salam Ukhuwah...Assalamualaikum !BYE2 !

Sunday, December 26, 2010

Malaysia VS Indonesia : 0 - 0 ???


VS


Adakah malam nie piala AFF akan dijulang oleh skuad bola sepak malaysia??sebelum ini banyak propaganda yg mengatakan Indonesia "ganyang malaysia"...skuad malaysia perlu mengambil berat risiko pade malam nie untuk membuktikan malaysia memartabatkan bangsa dan tanah air...saksikan perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki Cup yang berlangsung di Bukit Jalil...K.Lumpur...

Goal keeper : Khairul Fahmie dan Sharbinee

Pertahanan : Marhali jasuli,Razman,Sabree Mat Abu,Mohd Muslim Ahmad,Mohd Fadli shah,Khairul Helmi Johari,Asraruddin,Mohd Faizal Mohammad

Midfield : Safiq Rahim,Amri Yahya,k.Gurusamy,Amar Rohidan,Khyril Muhymeen,Amirul Hadi Zainal,S.Kunalan,Ashari Samsudin

Stricker : Safee Sali,Idlan Talaha,Izzaq Faris,Faizal Abu Bakar



Laporan 24 Dec 2010 . . .

Ezzie : wei..aku nk wat lawan futsal r dgn label2 Terengganu eay..
Achik : owhh..molek gok ow..wat r !
aku : bereh !aku tlg settle padang kat hazlan..ke waner?
Ezzie : owh bereh !

Bermula laah satu pertandingan yg diberi namekan Indiependent futsal league..Dimana berkumpulan laa sebanyak 6 label dari seluruh Terengganu iaitu DawnBreak,Hystoric,Terengganu Underground Scene,Shadow Moon,Cakes Comunity dan Paka Alive...

Para Atlet...Terima kasih sebab sudi datang !

Pegawai dan CEO program !

CEO Program !

Shadow Moon sedang menanti game !

Terengganu Underground Scene menunggu game !

Duan keletihan !

Bily,ayat dan keneng tukang tepik !

Cari bola hilang !hahahaa !

Aizat sedang cube belajar berenang ...

Tempat ke 3(sory..xthu label mne)hahaha !

Label Hystoric !

Terengganu Underground Scene naib johan !sape baju kuning owhh?bolokk owhh !hahaha !

Johan Indiependent Futsal League > Shadow Moon !Tahniah !



24 Dec 2010 hari Indiependent Futsal League !Terima kasih kepada Ezzie kerana berjaya mengumpul semua label2 diTerengganu ini dengan aktiviti yg berfaedah...Aku cadangkan Program seperti ini akan berulang disetiap tahun yang akan datang !

Assalamualaikum..salam ukhuwah..BYE2 !

Friday, December 24, 2010

Perempuan ! !(jgn mrh aku)





ape bezanye lelaki dan perempuan erk??korg mesti tahu nafsu lelaki cume ade 1 dan nafsu perempuan pula berape banyak?haaa..realitinye perempuan laa banyak rosak dalam malaysia nieh...oppss..sory aku ckp cam nie..kaum hawa jgn mrh ambe tau...aku ckp camnie sbb ramai kaum2 hawa yg xsedarkan diri...nak nyesal kemudian hari...dan mula laah salahkan lelaki....so..kaum hawe pula sanggup curi2 ingin mengetahui semua perkare...xkire yg negetif dan positif..sumenye nk tibai...mula laa mulut 2 potpetpotpet duk cerite kt org..MUKE SEPOSEN !kaum hawe jugak lebih sinonim dgn sifat cemburu butenye 2...tgk balak cri org lain je terus bidas dpn org rmai..xyah laa nk mrh2 dpn org ramai..mrh laa kt tmpt xramai org...okey..korg tgk laa dunia skrg...klo nk sosial skli pun xyah laa nk maki hamun mak ayah...nak2 psl nk kuar pi date..nk kuar dgn balak 2 xkesah..tpi kuar naik mtr dgn balak laak 2...aku bukan xsuke minah2 rempit..tpi paham2 sndiri laa ye..mat rempit pun satu...nk bawak anak dare 2 hati2 laa ye..mak ayah dye xthu xpe...jgn kesudahan buang bayi...p/s dari segi psikologi,kaum hawe lbh bersikap mudah ikut kate hati...dengan perasaan syg semua disanggup lakukan ape saje untuk hubungan kekasihnye...

Aku memohon maaf !entry nie secare spontan...yang baik datangnye dari Allah swt..yg buruknye datang dri aku sndiri..Salam Ukhuwahfillah !Assalamualaikum !BYE2 !









Thursday, December 23, 2010

kelakuan apabila musim hujan..

semalam..KRT Jiran muda kampung aku ade ckp..esok kul 10 pgi comfirm dh ade kt mjlis Assyura....xpaham lagi ke..nie kan musim hujan..cam ane nk masak..adoii...

Bosan aku duk rumah klo cuaca nie mmnjang sampai ke pagi esok...tpi ye laah kan..hujan 2 rahmat..klo xhujan mntk nk hujan..haaaa !abik ko!.hahahaa !

location - zoo negara
masa - 2 p.m

Untuk mengisi perut lapar aku tgh ari nieh aku nk update skit pasal kepercayaan msyarakat melayu sekarang...anda percaye atau tidak itu terpulang anda...mungkin betul fakta2 nie...dan mungkin salah..hahahaa !jom !kte kongsi same2..

apebile anda demam atau sakit tenat dan didatangi kupu kupu dipercayai bahawe kehidupan anda xkan lme lagi..hahahaa !

kalo kumbang atau bellang pelesit masuk kerumah anda dipercayai ade bende mistik yang xelok bertandang dirumah anda...

klo kucing anda melintas jalan dipercayai anda akan bertemu kawan dispnjang perjalanan...

klo serangge kelkatu naik mnghurungi lampu..maka menandakan berlakunye banjir...

klo biawah melintas jalan maka anda bersedialah menanggung beban..

Jika anjing menyalak lame ditengah malam..maka adanye makhluk halus berkeliaran..

jikalau trdengr suare burung hantu atau gagak hitam di tengh malam maka itu dimenandakan musibah akan menimpa diri anda..

Kepercayaan semua nie xsemestinye betul...ramai yg mengagap semuanya tahayul..kte sebagai umat Islam patut berserah atau bertawakal kepade Allah swt..

Sunday, December 19, 2010

klo aku kaye :

Klo laa aku kaye ape nk buat dgn duit2 2 erk??dibawah aku akan list kan ape yg aku angan2kan slme nieh..wahhh ~ahhahahaa !

aku belikan kereta yg paling mewah seperti BMW ke ape ke..haaaa !hahahahaha
 
 BMW M5 !lalalaa !
 
aku akan beli tanah bberape hektar untuk anak2 cucu aku slps nie..pas2 aku kana mendirikan rumah banglo seperti istana..wahhh ~~
 
 aku nk mengerjakan rukun islam yg ke 5 untuk kali kedua dan aku klo berkesempatan aku nk bawah umei aku skli...

aku akan bgi duit 2 sbnyk 10% kpde umei aku..nk ambik berkat laa ktekan..hahaha !

 haaaa !lelaki sunat kahwin sampai 4 kan??klo cam 2 aku nk kahwin sampai 4 laaaa !hahahahahaha !

sebanyak 5 % aku dermakan duit aku ke rumah2 anak yatim dan rumah2 warga emas diseluruh malaysia...

aku akan menaik tarafkan rumah aku sekarang ini dengan delengkapi sistem2 teknologi yg canggih..xluar rumah mahupun didalam rumah...
 
aku akan organizekan semua jenis hiburan remaje di pantai timur..hahahahaa ! 

Anyway...thnkz cop QGV sbb sudi bgi pinjam lattop !Salam Ukhuwah..Assalamualaikum !bye2 !

Saturday, December 18, 2010

lappy format !

Mungkin aku stop entry dlm 3-4 ari nieh...okey?nnti aku update balik okey?muahks !salam ukhuwah...Assalamualaikum...bye2 !

D.U.I.T dalam Islam...

aku terbace laa stu blog 2 xd...terdapat laa artikel dimane mkne sebnr perkataan duit..dimana manusia skrg terlalu mmntingkan duit drpd segale2nye....sape yg xnk duit kan.sume org nk kaye kan..tpi perlulah berusaha..skrg explre balik perkataan DUIT!..bru aku thu sbnrnye makne istilah D.U.I.T didalam islam...



D
DOA = Semestinye kte perlu berdoa untuk berjye didunia dan diakhirat...

U
USAHA = Percye atau tidak berdoa tnpe usaha bagaikan mnyerah sbulat2nya kpd Allah S.W.T...
walaupun kte berdoa dispnjang ari tnpe berusaha doa kte xkan termakbul...

I
IKHTIAR = Jika kte dh berusaha ttpi tidak berjye kte prlu berikhtiar mncri kslahan usaha kte yg lalu..mgkin jugak kte perlu berdoa...

T
TAWAKAL = Stlah mlkukan doa , usaha , ikhtiar..kte perlulah bertawakal...jangan brptus asa jika tidak dapat ape yg kte inginkan...pasrah kpd Qada dan Qadar Allah S.W.T...

Waallahualam..Salam Ukhuwah..Assalamualaikum...Bye2 !

Friday, December 17, 2010

Ex GF !

Seyesly...aku xprnh bergayut sebegitu rupe dgn org lain sblm2 nie..tpi smnjak aku knl awek nieh bru laa aku rse nikmat bergayut..sbnrnye awek nie ex aku...skrg dh ade bf bru dh...aku ingat ex aku nie xcri aku dh..dan xcall aku dh..akhirnye dye call jugak aku mlm nie...perggg...seronok kot..tpi aku xnk laa kan bf dye ckp aku nie perampas awek dye..xnk laa kan gaduh pasal pompuan...bodoh sgt laa kot...sia2 mak ayah hntr sklh..hahahaa !..tpi terus terang laaa aku minat kt dye lgi..perasaan syg aku kt ex aku nie xhilang lgi...watpe aku nk tipu diri sndiri kan...hmmm...btw !sory wa abiskan krdt awk..hahahahahaa !nnti wa to4 kte gayut sampai pagi okey?

p/s : lantak aku laa nk main perasaan ke ape ke?anyway...thnkzz sbb view blog aku...Salam Ukhuwah...Assalamualaikum..Bye2 !

Gelak dari T Cafe sampai ke Esso bulatan ladang ~~

Aku mula kuar umah dalam pukul 9..amir yg abik aku dri umh time 2...pas2 kteorg jalan2 laa pusing bndr terengganu...tiade ape yg menarik sgt laa bandaraya terengganu nie..sumenye still mantain cam dulu kot...bosannye xthu laa nk g mane..asyik2 lalu kampung cina dan batu buruk...cume ape yg berubahnye bdk mat2 rempit je kot kt terengganu nie...aku dgn amir start cri geng2 mat rempit di sekitar durian burung..tpi...hmmm..hujan yg teramat laa lebat...kami pun terlajak laa sampai ke manir dan gong badak..pusing punye pusing last2 ke bndr terengganu balik dan singgah kejap di T Cafe...





sampai je c2 terus main daun terup...tpi xde yg lawak sgt pun aslnye...xthu laa knp aku dgn amir nieh gelak dgn tetibe je...sampai kluar airmate nieh..pas2 kami bla dri T Cafe ouh...dlm perjalanan ouh kteorg start balik pusing2 bndr terengganu.....dlm keadaan aku dh xtahan nk kencing..amir nieh smpt lgi nk srh aku gelak..bodoh punye amir...aku igtkan gelak 2 sekejap je..tpi ye berlarutan tanpe henti...amir akhirnye berhenti di Esso bulatan ladang dan masih gelak ketawe...klo korg nk thu...aku dgn amir nieh dh mcm mabuk dh...andai kate polis nmpak kteorg gelak comfirm kne tahan punye...Akhirnye aku tahan gelak aku nieh...dan amir tahan gelaknye...ye laah..kucing nk kne langgar di kerete pun snggp lgi suke...adoii..Dengan ayat suci dan ringkas Astarfirullahalhazim dan juga aku cube untuk laungkan Allahuakhbar...akhirnye kteorg sedar...kami berehat kejap di batu buruk untuk ingat balik kisah xd...mengucap panjang aku dgn amir time 2...adoii...conclusion disini..gelak2 jugak mir..jangan sampai xsedarkan diri...nk khianat org yang nk kencing pas2 srh gelak...dye yg xsedarkan diri..ambik ko amir..haaaa !

2 je kot cerite aku malam jumaat !adoii !Salam Ukhuwah..Assalamualaikum...Bye2 !

Thursday, December 16, 2010

Berkhayal

Ku ingin terbang melayang

bagai kunang-kunang
bersinar selalu
ku ingin menjadi bintang
dalam kegelapan
menarangi malam
ku raih mahkota raja
ku pakaikan pada
indahnya rambut ku
ku selam di biru laut
ambil mutiara
dan lainnya ....



ku ingin rumah yang mewah
yang besarnya bagai
istana sang raja
tak pernah berasa susah
mau apa saja
akan slalu ada
bagaikan saudagar kaya
yang uwangnya sampai
berlimpah-limpah
ku ingin semua yang ada
dalam khayalan ku
jadi nyataku



bisa terbang
menjadi bintang
menjadi raja
menjadi kaya
OHHHHH!
asyiknya berkhayal..

Wednesday, December 15, 2010

25 Dec 2010 ! ! Indiependent League ! !

Saat dan waktu pada tarikh diatas sgt laa berharge buat para perminat2 muzik underground..dimana berkumpul laah satu keluarga dan satu minat yg bertempat dihazlan indoor soccer....dimana kami akan bertanding berfutsal antara label2 muzik diTerengganu nie..termasuklah dari Paka,K.Terengganu,Dungun,Kerteh dan sebagainya...


Sebanyak 8 label akan bertanding...sepertinya Terengganu Underground Scene,Paka Alive,DawnBreak,Cakes Community,Dungeon,Shadow Moon,Historic dan JAG....Seperti yg xdirancang...Ezzie MMA telah berbincang dengan pihak Terengganu Underground Scene ingin mengadakan satu event untuk label2 diterengganu ini...Dengan Sebulat suara pihak tersebut bersetuju dan bermula bekerja menghubungi header label2 dan juga menempah padang futsal diHazlan Indoor Soccer..Event ini akan berlangsung pada pukul 2 p.m..Sebarang pertanyaan boleh hubungi Ezzie - 019 9535909...

Ezzie

p/s : aku arap awok2 xmain sggh2 laa..sbb hadioh bodo2 je..bukan dpt duit...event ini adlh untuk merapatkan lgi silaturrahim dan semangat setiakawan....Kerjasama dari kwn2 disepanjang event ini berlangsung amat laah diperlukan....


Salam Persahabatan..Salam Ukhuwah..Assalamualaikum !bye2 !

Tuesday, December 14, 2010

blurrr !

ntah ape2 pagi nieh...bosan yg teramat bosan...dh laah umei aku potong channel sport....nk kuar pi tgk kt kedai mkn mls pulak rsenye..duk tggu livescore jelah..hahahahaa !sbt je pasal dunia bola sepak..haaa..aku cume minat 2 team je kot..barcelona dan man city..kenape???
Time futsal aku akan berkhayal2 seperti Victor Valdes iaitu goalkepeer barcelona...hahahhaa..
yeee...poyo an?ikut suke hti aku laa an...setiap org akan ade idolanye sndiri untuk memajukan diri kan...so??pedulikan cakap org...

Victor Valdes 

David Silva

Ade jugak time aku xjdi kepeer aku akan berkhayal seperti David Silva midfield Man city owh..sbb aku suke tgk pergrakan badan dye mmbawe bola...hahahhaa !btl nieh...bukan bermakne aku xsuke player2 lain..aku ade jgk suke player sperti david villa..chamark...sergio ramos..tevez dan rmai agi laah...okey?korg minat player mne?hahahhaa...msti amri yahya kan?hahahhaaa...bukan niat nk kutuk ke ape player2 malaysia nieh...tpi 2 laah...cpt sgt ckp bsr..dah kalah mcm2 pulak alasan dye...tpi bgs laah..fan2 sume sllu brsbr....arap2 malaysia kali dapat menang dgn vietnam dalam piala AFF SUZUKI dalam game semi final pade ari rabu nieh...hahahhaa..okey !pgi nieh game arsenal vs man u..xthu laa nk ckp cam ane...aku rse arsenal kot..hahahaha..sory ye fan2 man u..hahahahaa...aku nk bla dulu...btw !thnz Afif sbb tolong upgradekan blog aku nieh...cantik xcantik terpulang kt korg k...hahahahahaa!



Salam Ukhuwah...Assalamualaikum !bye2 !

Saturday, December 11, 2010

sory stop lame update....

Banyak point sbrnye nk bukak topik kt blog nieh..tpi mcm bnyk halangan dri segi fakta2 tidak tepat...Banyak gile aktiviti2 bulan 11 dgn bulan 12 nie...best gile kot aktiviti sblm2 nie...yg best skli pasal birthday amir papan dan jugak birthday miera pinky...masing2 ade skill nk clebrate birthday masing2..amir kene tepung dgn telur di taman warisan manakala miera pinky pula special place skit...Ri Yaz Heritage Pulau Duyung..haaa..tmpt dimana berlangsungnye Monsoon Cup....perggg..lawo siot tmpt 2...clbrate 2 diplanning oleh uca dan alia...mmg terbaik r korg bgi suprise kt miera time 2...klo laa birthday aku nnti cam 2 comfirm aku nangis...bukan sng kwn baik nk bgi suprised cam 2 an...hahahahhaa !btw...epy birthday amir dan miera pinky...semoga panjang umur dan murah rezeki...ade rezeki lebih kongsi2 laa yee....








Sabtu...11 dec 2010 aku akan handle reunion Ex student SMKPN 2008 yg akan berlangsung
di Mcd pada pukul 2 ptg nnti....aktiviti nie yg paling aku xsabar2 sbnrnye...sbb?sbbnye berkumpulnye satu kumpulan yg xprnh knl erti berpisah dan knl erti persahabatan sbrnr2nye...mgkin arinie last kteorang wat reunion..lepas nie mgkin alumni ex student SMKPN 08 akan wat 2 tahun sekali...aku arap kte akan enjoy spuas2nye arinie...buangkan persengketaan lame...kekalkan persahabatan sampai bile2...okey?

Aktivit seterusnye aku xsabar2 adalah GIG Protege Chapter 2..Ticket Presale RM 15 dan door RM 18..Contact agent2 ticket yg berdekatan dgn anda segere...ticket limited ! !...hahahhaa !malam nnti aku update pasal aktiviti nieh...okey !see u all kul 2 nnti k !muahks !ilysm !Salam Ukhuwah !Salam persahabatan !Assalamualaikum..bye2 !




Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum kawan2 !dipagi nieh aku ingin mengucapkan selamat menyambut maal hijrah kepada semua umat islam diseluruh dunia...maaf laa xupdate psl nieh smlm...sbb xde point2 yg tepat..hahahaa..jdi 7 dec 2010 persamaan awal muhharam...umat islam telah meraikan pelbagai upacara...sepertinya majlis kesyukuran dimasjid2 dengan membaca yassin dan sebagainye...
umei aku pukul 6.15 ptg xd dh ade kt msjd...katenye ade mjlis kesyukuran...haaa..korg pergi x?xyah tnye kwn2 laa kan..aku sndiri xprgi...ahahahha !



Ape itu hijrah??okey...dari skrg aku bgthu ape yg aku dapat thu..klo salah...Astarfirullahalhazim...mntk2 dose aku diampun...haaa...okey !hijrah itu dimana perpindahan Nabi Muhammad SAW dari kota mekah ke kota madinah...Semasa perpindahan bermacam2 kaum Quraisy telah melakukan sekatan...ini kerana kaum itu terasa tercabar apabila islam dilaung sebagai mengatasi kepercayaan nenek moyang terdahulu sebelum itu...haaaa...

mereka juga melakukan pelbagai penyeksaan dan kezaliman keatas muslimin...spertinye...anak dan isteri dipisahkan dan hrte benda dirampas...ada yang mati syahid akibat penyeksaan tersebut...hmmmm..didalam perjalanan baginda ditengah2 padang pasir,gunung ganang dan menempuh haiwan2 berbise itu jugk terdapat seribu satu kesukran dan membekalkan keimanan..ketabahan..kesabaran..dan patuh akan kepada Allah SWT...Baginda dan pengikut2nya hnye mampu berserah dan bertawakal sekiranya hijrah adalah satu jalan untuk menegakkan agama islam...



Waallahualam...dengan point2 yg aku dapat nieh dapat Insyaallah dapat menjadi tauladan buat kte semua...baik untuk kwn2 baik juge untk aku sndiri...stju?hijrah itu pengorbanan...hijrah itu perjuangan...hijrah itu persaudaraan dan hijrah itu membentuk perpaduan..Salam Ukhuwah...Assalamualaikum !bye2 !

Monday, December 6, 2010

Point2 yg aku penggang sampai bile2 !

memang setiap persahabatan akan berlaku berselisih faham antara satu same lain...ade yang berakhir dengan bergduhan mahupun slow talk...dimana dibawah ini aku sertakan point yang dapat membina balik persahabatan anda yg telah runtuh...



 KESABARAN

bnyakkan bersabar untuk tidak menyinggung perasaan kawan anda...mgkin care nieh akan dapat merubahkan perasaan mrh dan berfikir akan perasaan orang lain...

BERTERUS TERANG

Jangan menyimpan dndam terhdap kawan2 yg tidak menyenangi anda...bawak berbincang melalui table talk...elakkan trhadap bermaki makian antara satu sama lain...

SALING MENGHORMATI

Hormati kawan2 anda dan semestinya kawan2 anda akan menghormati anda...

 SALING FAHAM MEMAHAMI

Tanamkan sifat sling faham memahami antara satu same lain...dengan ini dapat mengelakan bersangke buruk antara anda dan kawan2 anda...

SALING MEMAAFKAN

anda sebagai yang sukekan berkawan perlu ada sifat saling memaafi antara anda dan kawan2 anda...maaf jika kawan2 anda menyinggung perasaan anda sengaja ataupun tidak sengaja...
ini dapat mmberi kesan positif terhadap anda juga...

BERTOLAK ANSUR

Sifat begini akan memberi manfaat pada diri anda dan org lain juge....Namun jgn mengharapkan hanya orang lain yang perlu bertolak ansur dgn anda dan dlm masa yang sama anda pula mengambil peluang ke atas mereka....nie tidak adil namanya ! !

JAGA TUTUR KATA

Jagalah tutur kata dan jangan terlalu celupar ketika berbincang bersama kawan2 sekeliling kamu. Sikap lepas kata begini akan mengundang perselisihan faham antara anda dan kwn2 anda...aku ngaku pernh melakukan point nieh...dengan mulut yg lizer dan tibe2 terlepas kate...maafkan aku kawan2 ! !

NASIHAT MENASIHATI

Teguran perlulah secare baik dan tidak mengkritik secare melepas geram dan dicampurkan dengan maki...

 BERTELINGKAH

Sesekali bertelingkah yang berlaku akan menjadikan perhubungan bertambah baik...kte lbh saling mengnli dan memhmi antara satu sama lain...tapi haruslah diigt,bergaduh tanpa bermaafan x guna juga...sekurang kurangnye kte kenalah berlapis dan bermaaf maafan agar kekecohan yang melanda akan jernih semula....



2 je kot..aku dh nk tidow..menaip pun dh xthu ape yg aku taip...ngarut je semua...
Salam Ukhuwah..Salam Persahabatan..Assalamualaikum !bye2 !

Sunday, December 5, 2010

sory lame xupdate blog

sumpah aku dh xde idea nk update ape dan sgt bzy skit...klo ade free nnti aku update...
bnyk idea sbnrnye..biase laah..otak lembab...xthu nk mulakan cam ane..hahahahaaa...
okey2...pgi2 nnti aku update !bye2 salam ukhuwah...salam salam salam !

Friday, December 3, 2010

kenapa remaja2 macam aku sekarang gile2kan main Game??

Ye laaah...sekarang sume orang main game sebab nk released tension kerana study mahupun ditempat kerja..nikmat klo menang je game owh...mesti power beb !rase mcm epy sgt2 hidup nieh...2 laa rmai skrg yg penagih2 game..tapi ade yang sanggup xmakan au...relakan main game pade kesihatan diri...aku xlah sampai cam 2 kot...baik aku isi perut dulu...ceewaaahh...sekarang banyak game2 terbaru keluar...seperti life or death ke ape ntah...PES 2011..lebih2 lagi game yang online..haaa..klo main kt cc mmg best gile r..hahahaa !..nak2 satu game nie..DOTA...pergg...ramai gile kot org main...sampai penuh cybercafe(cc)..ade yang duk umah xkuar2 umah hahhaa !ntah ape yang best game nie pun aku xthu laah..hahhaaha !..haaa...ade satu cerite time 2 streamyz aku kne potong...aku pi cc sbb nk online kan FB...aku tgk laa kiri kanan aku sume main game dota nieh...ade yang sanggup datang pagi kul 11 pagi sampai cc 2 nk tutup...aku hairan jgk..banyak tul duit dye nieh...korang kire laa...1 jam rm 2..klo laa pukul 11 sampai kul 12 malam..haaa...pergggg !tpi dyeorg nie bijak tau...sbb ape selalu je kire duit nk byar bil dye gune pc 2..hahahahaa !makan apatah lgi...cume mkn roti yg hrge 60 sen dgn air kotak je...snggp xmakan nasi...klo aku mmg comfirm kne makan nasi dulu tgh ari dan magrib..klo x hmmmm..tau2 je laah..ahahhaaa...



aku selalu jgk main game...tpi main game kt umah je laah...bukak lappy...online fb terus cri game...first aku cri game CS condition zero dulu sebagai ambik mood..pas2 red alert dan Pes 2010..
aku ingat nk cri game pes yg 2011...tpi tnye kwn2 sume xde installer...xyah je laah..main ape yg ade dh cukup...ye laah..main game same msti bosan an....ahhahaa..aku try jugak main game application dlm fb owh...crime city,primier football dgn car town...nmpak laa mcm budak2 skit...tpi cool je game2 nieh...ahhahahahaa !nasihat aku kepade game addict owh !game2 jgk !makan , kawan2 dan keluarge kene pentingkan jugak...hahahahahaa !okey !aku dh nk tidow !chaw !Salam Ukhuwah...Assalamualaikum ! bye2 !


Wednesday, December 1, 2010

Pending !

Time 2 aku tgh online...dalam kul 3 a.m..tetibe mak aku panggil aku mengadu sakit perut...
Dye ckp tolong buatkan air panas...selesai je aku buat air milo tuk dye dye xsmpt minum...dye ckp nk muntah...dye bangun dari kerusi dye duduk terus rebah...keadaan aku time 2 entah ape laah...xthu nk wat ape...terpakse laa aku kejutkan jiran aku...wa mntk maaf ye pok din dgn che mah...sbb susahkan pok din atr umei ke hspital...keadaan aku time 2 buntu...xthu nk wat ape2...terus pok din nieh bwk mak aku ke hospital...Alhamdulillah...selamat xmasuk wad.cume masukkan air je dalam badan....doktor ckp cume kebuluran...baru laa mak aku cerita yg dye xmakan seharian kerana sibuk bekerja...adoii...sumpah aku mcm nk pergi je jumpe CEO telekom 2...nk maki cukup2 !kasi ajr dengan kaki dengan kepale...lastly...thnkz amir papan dengan ikhwan sbb sudi dtg kt hospital dan atr aku balik xdi...korg laaa kawan sejati aku sampai bile2 beb !



Tuesday, November 30, 2010

Balik Lepak terus update blog !hahahaha !

Tadi kteorang lepak kt Taita smbl main daun terup...xsangke pulak pijo dh nk bla...nk masuk stdy..mgkin last lepak dgn dye xd...tahun depan bru dye balik terengganu balik...okey2..dh2 !
pagi nie aku nk story pasal aku dan kawan2 skit..hahahaa..asyik2 story psl aku dan kwn2 an...msti korg naik bosan dgn blog aku..hahahaa..xyah nk tipu laah...hahahaa..tpi xpe...korg bosan aku jdi puas hti dgn ape yg aku luahkan nieh...

first..Thankz amir papan dan ikhwan kerana sudi abik aku xd...sory laah klo menyusahkan...
andai xd xujan..comfirm aku kuar dgn mtr je...hahahaha...okey...korg nk thu amir papan nieh sape..haaa...dye nk senasib dgn aku...haaa...xde ayah...anak tunggal...mak dye knl rapat dgn mak aku...pernh satu pejabat dulu...haaa..mase kecik2 dulu prnh jgk bergilir2 tidow umh dye time ari mnggu..skrg amir dh jarang mcm dulu..amir nieh stdy jauh...aku stdy area sni je..mgkin yg bezanya aku dgn dye mgkin dye lebih cerdik kot dri aku...hahahahaa...klo aku nk kuar je msti gune name dye nieh...sbbnye mak aku xkan mrh aku klo kuar lepak same2 dgn amir nieh..klo balik lewat pun xpe asalkan kuar dgn amir nieh....hahahhaha..dh mcm adik beradik lak...tpi yg seronok dye nieh..sllu je gelak..klo time susah pun msti dye gelak....hahahahahaa !nest story pasal ikhwan !hahahaa !aku knl ikhwan nieh dari SMKPN !hahahaa..disebabkan dye rapat dgn amir laa aku knl dye nieh..hahahhaa...


Amir Papan !

okey...nie cerita psl izzat farhan...dye nieh aku knl dari sek rendah lgi..SKPKI..thu sklh mne?
hahahaha !sek keb pusat k.ibai...klo xde kwn aku nieh comfirm kwn2 lain xdpt main futsal...hahhaa..tpi yg pntg kawan aku nieh...futsal pro beb !ahahahahaa !aku suke tgk dye main futsal...nieh ah !pasal hafizul atau lebih dikenali pijo !bdk nie pun same !klo handle je futsal!...comfirm jadi...skrg dye dh nk masuk stdy balik...mgkin xseronok laah nk main futsal pasnie sbb xde sipijo nieh...dye ckp bulan 2 @ 3 mgkin dye bru blk terengganu...lme jgk 2...stop laa futsal aku..tpi baik jugak aku berehat buat mse skrg nieh...injured !adoii...okey pijo !aku tggu mu balik !mu balik contact aku !aku cri game !orite?ahhahhahaa


Izzat Farhan !


Pijo !

okey !nie story pasal Salahuddin Arif lebih dikenali sbgai Mat leh...bahahahaha !Striker terbaik
team futsal kteorang...hahahaa !seyesly !klo time dye shot msti aku kne tgk...kaki dye mmg terbaik beb !okey...mgkin last story aku pagi nieh pasal siumeir pulak..hahahaa..okey !satu team jugak dengan futsal kteorang...aku knl umeir nie pun dri satu kelas time SMKPN dulu...okey...Otak pun dh naik blurr...Rase2 nk sambung balik tidow !hahahahaa !okey lah !aku chaw lu !Assalamualaikum !Salam Ukhuwah...!bye2 !


Ikhwan & Umeir !



Mat leh !

Team Futsal members :

Aku
Pijo
Izak
Mat leh
Ikhwan
Umeir
Serul Kokang

Dan yang pernah bersatu dengan Team kami !Thankz !

Monday, November 29, 2010

Kritikal !

perggg...aku xcukup tidow kerana duk memikirkan nasib seseorg yg ingin ke menare gading melalui
pertolongan aku...tpi...susah beb !kerje2 last minute mmg ssh...mase nie laah aku kne cri broadband dan mase nie laah aku kne isi borang UPU 2 kne jugak aku isikan tuk dye....keadaan lapar,kaki sakit,bajet low,stress dan tension dtg mase2 cam nie...dugaan dugaan...manusia xkan dapat lari dari dugaan hidup an...dugaan dtg untuk menguji kita..aku harus tabah dan tawakal je laa dlm hal2 nie sume...

adoii...Bye2 !Salam Ukhuwah...Assalamualaikum..

Malam yang penuh dengan tekanan perasaan !

Perrgggg...sakit kt peha aku dtg balik...adoii...nk wat cam ane agi dh..
dh nk main sangat...tanggung laa sndri an...bermacam2 masalah dtg aku mlm nieh...dengan tetibe lak 2...
buntu aku dibuatnye...Yg paling aku binggung dan blurr skrg nie adlh mslh awek aku..mntk tlg isikan borang UPU tuk dye....xkan aku xnk bntu..mak dye mntk tlg sgt2 kene laa tlg an..tpi mslhnye borang UPU 2 bnyk kne isi..termasuklah maklumat penjaga...aku mne laah thu maklumat mak ayh dye...sal laa aku nie bodoh sgt...xckp awl2...terpakselahh aku cari broadband dan isi dgn dye besok...tpi comfirm line buzy disbbkan esk last day...pening aku beb..nk pnjm broadband dgn kwn2 sumenye bljr jauh...ade yg xpkai...adoii..xkan aku nk bawak dye ke CC..mak ayh dye ckp ape lak nnti an...stu agi lgi bagus mak ayh dye ade skli..sbb maklumat2 yg kne isi bnyk tentang pasal hal penjaga...prob besar nie beb...kaki dh laah sakit...adoii...tpi xpe laah...nk wat cam ane agi dh...pndai buat pandai tanggung...pndai cri kerja pndai abiskan kerja..haaa...



Bye ! !Salam Ukhuwah...Assalamualaikum !

Sunday, November 28, 2010

Zaman SMK PADANG NEGARA...

Aku nk cerite time aku masuk sklh Menengah Padang Negara je laah...
sebenarnye aku ting 1 smpai akhir ting 2 aku dh blaa dri sebuah sklh kt area marang..
xbnyk memori kt sklh 2...tpi aku bnyk memori kt sklh mnggah pdg negare...hahahahaa
Ye laah...xdi lepak dgn amir papan,umeir dgn pijo kt taita..pas2 terbukak cerita time sklh ari2..
bnyk beb...Hisap rokok blkg dewan..makan nasi kt kantin xbrbyr,kantoi dtg lewat kt sklh bnyk lgi lah..hahahahaa...smpai trlupe aku...hahahahhaa..bnyk beb !

dari kiri :jegok,zudin,mat leh,Al hadi taiko,man,apik,umeir,emeer,siti aisyah,keri pale,aku,pulooh,andy pokwe,pudin,lani,aku dh lupe,mira pinky,zafirah,ckgu npe au,aku dh lupe,aku dh lupe,mirah

okey..aku masuk je sklh pdg negare pde awl ting 3..time 2 aku cume knl apik,umeir,emeer sape lgi ntah..dh lupe...hahahahahaa..aku cube bertahan kelakuan aku sbgai budak jahat smpai ting 5..hahahaa..masuk je sklh 2 terus cri geng2 futsal..aku igt time 2 3 FD vs 3 DD..hahahaa..smpai laa ting 5 still main futsal same2..tpi xmcm dulu lgi dh...bergabung dgn satu team...ahhahaa

masuk je ting 5 aku start cri gred sijil nakal skit..hahahaa..selalu kantoi dtg lewat...
ponteng kelas..hmmm..xdatang sklh..hmmmm yg aku xlupe kantoi isap rokok belakang kantin...ahhahahahahaa...kantoi dgn cikgu pkhem lak 2...kne pelempang free beb dpn pljr2 lain dlm kantin...malu mmg xleh bla laa..ahahahahahaa..tebal je muke nieh..pas2 ingatxingat aku nk kne gantung sklh..ahhaahaa..tpi rayu punye rayu okey jeee...xjdi..cume kne dende xsilap aku...aku kne bgthu sndiri kt mak aku pasal kantoi xd..tpi aku xbgthu..hahahahaa..kne maki beb..ahhahhahahahaa berdesing telinger nieh....hahahahahahaahaa

stu agi aku dapat sertai skuad Sepak Takraw beb...hahahahahaa !gembira aku time 2 mmg ssh nk digambrkan laah...hahahahaha..dibawah perjagaan ckgu lan dengan ckgu nazirul...Akhirnye aku(bukan aku sorg..cop,bulat & serul naim)dapat jugak mengharumkan name sklh...dapat no 3 dlm kejohanan sepak takraw sklh sklh..hahahaa..!First time aku naik stage ambik pingat..hahahaa...ceewahhh...(klo x org xthu)hahhahaaah..

banyak agi sbnrnye aku nk cerite...tpi bnyk dh lupe..hahahahaa...

2 je kot...hmmm..Assalamualaikum..Salam Ukhuwah...Bye2 !

Saturday, November 27, 2010

Lemon T - Kekasihku diambil orang

Biarlah aku luah segala
Pahit getir yang kupendamkan
Semoga terkikis sayang
Sengsaraku keranamu

Dahulu pernah engkau berjanji
Kan setia ke akhir hayat
Kita merancang bina mahligai
Atas dasar cinta suci

Dari hari ke hari
Semakin sayang padamu
Apa saja yang kau mahu aku turutkan
Kau pinta kujujur selalu
Dan setia bersamamu
Walaupun ada kala hatiku kau guris

Sedangkan aku menunggu hari yang paling bahagia
Kau pula merubahkan fikiran 
Mudahnya kau memutuskan hubungan
Sedangkan kau belum tunaikan impian kita

Hari ini kau gembira
Mungkin esok kau berduka
Kuberserah pada Tuhan
Menentukannnya

Dahulu pernah engkau berjanji
Kan setia hingga ke akhir hayat
Kita merancang bina mahligai
Atas dasar cinta suci 

bosan + ngantuk

Bosan beb..bace blog korang sumenye best..blog aku ntah ape2 aku cerite ntah..
sumenye xseronok kot....hmmm..berita buruk xd..kucing aku mati...adoii..kenape ko mati..
dh xde kawan lgi dh aku pasnie...korang mesti ingat aku gile an..berkawan dengan binatang..
aku xlah kate aku xde berkawan dengan manusia..hahahaa..korang jgn lal terslh sangke k...sebenarnye binatang dapat memahami kita..tpi kite je xdapat memahaminye..
baik dari manusia...susah nk memahami...realitinye laah...korang tengok laa keadaan sekeliling korang k...orang yg xbersalah pun bleh dijdikan bahan maki...dunia dunia...

berita baik aku malam nie...hahahaa..aku dh pndai main royal..lembab tol aku nie an..hahahaa..
thank u umeir..hahahahaa..xde ko xpndai aku main royal...hahahahaa..seronok main game dengan kawan2 satu kepale nieh...hahahaha..ketawe je memanjang..hahahahahaa...pagi nieh aku terpakse tidow awl..disebabkan ade hal dengan crew jiran muda kampung aku nieh...aku bla dulu k...thankz sbb sudi bace...thankz sbb xsudi bace...hahahaha


umeir ibrahim

bye2..Assalamualaikum